3 de maig de 2024
Ajuntament de la Sénia
Medi Ambient

Subvencions per restablir els béns i serveis municipals afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals de la Diputació de Tarragona

Durant el novembre de l’any 2021, la borrasca Blas va produir un episodi climatològic compost de fortes pluges concentrades en un dia. Aquest fet va provocar un increment de l’escorrentiu acumulat en la superfície de cultiu que es va canalitzar per la xarxa de camins municipals, amb la qual cosa es va produir el trencament de la seva capa de rodadura, l’excavació de sots i forats a causa de la força erosiva de l’aigua i la caiguda de murs i elements de contenció.

Els camins afectats, que englobaven un total de 1.350 metres lineals, i que a dia d’avui ja s’han arranjat, són: el camí del Povet del Torril i el seu camí adjunt, el camí del Molí Samarro, el camí de les Planes Noves i els seus adjunts, el camí de les Ribetes i el camí del riu. Addicionalment, els murs de contenció reparats han sigut el del Batanet, el del Molí Samarro i el del camí vell de les Cases.

La inversió ha estat de 78.500 euros (IVA inclòs), en què la Diputació de Tarragona ha subvencionat 62.800 euros en concepte de restabliment dels béns i serveis municipals afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals.