21 de febrer de 2024
Ajuntament de la Sénia

Centre d’Interpretació del Riu Sénia – Molí la Vella

Al llarg del riu també trobem diversos molins antics, dels quals cal destacar-ne el Molí la Vella, edifici amb més de 900 anys d’història.

Documentalment en tenim referències des del s. XIV, quan s’utilitzava com a molí fariner, però també s’ha utilitzat com a fàbrica de paper i, més tard, com a fàbrica de gel que va funcionar fins la generalització dels frigorífics domèstics als anys 70.

En caure en desús, l’edifici es va anar ensorrant fins que a finals dels anys 80 l’Ajuntament el va adquirir i en va iniciar el procés de rehabilitació.

Actualment, trobem ubicat a l’edifici el Centre d’Interpretació del riu Sénia, que té com a finalitat mostrar com el medi natural i l’home han anat creant un entorn paisatgístic fortament humanitzat que conserva la riquesa de l’ecosistema de ribera.

Visites guiades al Centre d’Interpretació del Riu Sénia

Actualment, conèixer aquest edifici va subjecte a les visites guiades que oferim en dies concrets al llarg de l’any, ja que s’estan desenvolupant treballs de reestructuració i reformulació del museu amb la intenció de millorar l’experiència dels visitants, i reconvertir aquest patrimoni en punt de referència de la demarcació vinculat a l’entorn del riu i a la història socioeconòmica de la Sénia.

Més informació:

Oficina de Turisme de la Sénia
977 713 000 / 977 576 156 / 653 937 204