3 de maig de 2024
Ajuntament de la Sénia
Medi Ambient

Subvencions de transició energètica i acció climàtica de la Diputació de Tarragona

Aquest mes d’agost l’Ajuntament de la Sénia ha finalitzat les actuacions previstes en les subvencions de transició energètica i acció climàtica de la Diputació de Tarragona.

Els treballs han consistit en la millora del dipòsit contraincendis de Mitanplana, en què s’ha instal·lat una escala metàl·lica per accedir a la part superior del dipòsit, s’ha pintat i senyalitzat la superfície exterior i s’ha creat una rampa amb blocs de formigó per a la fauna.

La inversió ha estat de 11.944,38 euros (IVA inclòs), en què la Diputació de Tarragona ha subvencionat 10.504,41 euros en concepte de prevenció local d’incendis forestals (línia 1), per al manteniment o millora de basses i/o dipòsits d’aigua existents, amb capacitat igual o superior a 150 m3, corresponents a la xarxa bàsica de punts de reserva d’aigua per a la lluita contra incendis forestals (Generalitat de Catalunya).

L’objectiu d’aquesta actuació ha estat millorar i mantenir en condicions òptimes el dipòsit contraincendis, construit l’any 2000 i ubicat a la zona de Mitanplana, per protegir la xarxa natura 2000 i el Parc Natural del Ports (concretament al zona de Valldebous) en cas d’incendi.