28J Dia de l’orgull lesbià, gai, trans, bisexual i intersexual.

El Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. Aquests fets marquen l’inici de l’alliberament homosexual i són generalment reconeguts com el catalitzador del moviment modern pro drets LGTB als Estats Units i a nivell internacional.

Organismes i ajuntaments del nostre país implementem programes i accions transversals per garantir els drets d’aquestes persones i erradicar la LGTBIfòbia, en una situació sanitària que vivim enguany de forma excepcional. El món s’ha aturat davant la pandèmia de la COVID-19, però les necessitats socials continuen aflorant, i més inclús en col·lectius que són d’entrada més vulnerables. Algunes persones LGTBI poden haver viscut al llarg d’aquests mesos de confinament situacions d’especial vulnerabilitat a la seva llar, que possiblement ja existien abans de la crisi sanitària, com l’aïllament i la soledat de la gent gran LGTBI o adolescents LGTBI vivint conflictes familiars LGTBIfòbics. Vivències que poden haver provocat situacions d’angoixa, estrès, aïllament, soledat o depressió a la persona LGTBI que les està patint.

Des de l’Àrea de les Persones de l’Ajuntament de la Sénia, ens sumem a la reivindicació i reconeixement, tant de la diversitat en l’orientació afectiva sexual com en la identitat de gènere, continuen treballant per desenvolupar polítiques d’equitat i contribuir a una millora dels serveis que s’ofereixen des del nostre poble cap a la ciutadania.