20 d'abril de 2024
Ajuntament de la Sénia
General

25N – Dia contra la violència envers les dones

L’Ajuntament de la Sénia presenta la campanya 25-N organitzada amb motiu del Dia Internacional envers la violència contra les dones. La situació actual no ens permet desenvolupar les activitats institucionals tal com ho hem fet durant els últims anys, però és un tema molt important que no volem deixar de celebrar. Per tant, el format canvia, però el fons segueix intacte.

Lectura del Manifest 25N

Les diferents institucions tant autonòmiques com de l’estat aborden el problema de l’eradicació de les violències masclistes consensuant un manifest de sensibilització per tal de fer més visibles aquest tipus de problemàtica. En el cas de l’Ajuntament de la Sénia, aquest Manifest es llegirà de forma virtual per part de la regidora de l’àrea de les persones Alma Gimeno.

Minut de silenci

Com us avançàvem anteriorment, el minut de silenci en suport a les dones que tenen problemes de violència masclista, l’Ajuntament proposa un “minut de silenci no presencial” a les 12 del migdia. Es tracta d’un moment emotiu que, tot i la pandèmia, no volem deixar de celebrar. Esperem la col·laboració d’empreses, col·lectius i particulars que hi vulguin participar.

Balcons liles

Una de les reivindicacions visuals d’aquest any seran els “balcons liles”. En línia amb l’Institut Català de les Dones, s’anima als i les participants a il·luminar de lila el balcó o finestra. La idea és realitzar un recull de fotos amb aquests balcons i fer-ne una publicació a les xarxes de l’Ajuntament. Us podeu adherir a la campanya mitjançant les xarxes socials de l’ICD amb el hashtag #Manifest25N a TwitterFacebook i Instagam. 

Microrelats de l’Institut de la Sénia

El 25N és ja una data assenyalada per totes les alumnes de l’Institut de la Sénia. En aquesta ocasió, els microrelats recreen situacions de parella que superen conductes estereotipades de poder i control per part de l’home, i de submissió per part de la dona. Un bon exercici de reflexió que cada any crea moments molt interessants de la ma de totes i tots els que hi participen.

LLEGIR EL MANIFEST