21 de febrer de 2024
Ajuntament de la Sénia
Empresa i Ocupacio

Cloenda del Campus Industrial 2020 a la Sénia

Ahir es va portar a terme l’acte de cloenda del curs de Capacitació per a la Indústria del Moble que va iniciar-se el passat desembre del 2020 i que han finalitzat 9 dels alumnes inscrits. Aquesta formació ha estat gestionada per l’Ajuntament de la Sénia i l’Agència de Desenvolupament del Montsià i s’ha finançat per mitjà del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

La capacitació ha comptat amb la participació d’un professor especialitzat en la matèria, a més de la col·laboració directa del Col·lectiu d’Empreses del Moble de la Sénia (CEMS), amb la participació activa d’onze empreses del sector del moble. Nou d’aquestes són de la Sénia: Bustper, Emede, Madersenia, Muebles Mesegué, Mobenia, Talleres Vega, Tegar Mobel, Tetris Systems i Tobisa ; una empresa de Santa Bàrbara: Barinsa, i una de Rossell, Muebles Guardia. També han format part del projecte l’Institut de la Sénia, que ha cedit la maquinària i eines que s’han traslladat a una nau industrial per crear l’espai de formació, el CENFIM, l’Institut d’Estudis Seniencs i Fergarcia amb la participació de professorat.

Tots els alumnes han pogut realitzar la formació amb èxit, i han estat creadors de divers mobiliari com a treball final del curs. A més han treballat en equip per tal de realitzar unes estanteries en forma de lletres que diu: CAMPUS 2021. Així mateix, l’alumnat ha realitzat 80 hores de pràctiques a les diferents empreses col·laboradores on han aprés des de dins de les mateixes empreses l’ofici d’operari/a del sector.

A data d’avui el 23% de l’alumnat ha estat contractat, que tenint en compte les circumstàncies actuals i la pandèmia viscuda, es considera una dada més que positiva. Així mateix, es preveu que la resta de persones siguin contractades en els propers mesos, d’acord amb les necessitats de personal de l’empresariat. Des de l’Ajuntament es fomenta la gestió d’aquests projectes ocupacionals i en les properes setmanes està previst que s’iniciï una nova formació, de 100h (60h teòriques i 40h de pràctiques) d’ “Introducció en el sector del moble de la Sénia.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en participar han d’enviar els seus currículums a l’adreça ocupacio@lasenia.cat D’entre tots els rebuts es farà una selecció, donat que només es disposen de 8 places.