GOVERNACIÓ

Les funcions en la regidoria de governació són la gestió de la policia local, el trànsit i la seguretat ciutadana, transports públics i col·lectius així com qualsevol altre assumpte que incideixi directament en matèries de governació.

Entre els objectius d'aquesta àrea hi figura el de convertir el cos de la policia local en un cos de proximitat, que pugui intervenir en casos de conflicte entre veïns, per exemple, i que garanteixi la bona convivència. També hem d'impulsar mesures per fomentar el civisme de la ciutadania a través de polítiques preventives que trobin solucions.


Regidor: Jose Ramon Bellaubí
Secretari: Laia Ferreres Fatsini
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari de visita: Dilluns a Divendres (cita prèvia)

caeuenfrgldeitptrorues

DIA DE LA POLICIA LOCAL DE LA SÉNIA
5 d’octubre de 2018. Casa de Cultura, La Sénia

“El Dia de la Policia Local de la Sénia esdevé un reconeixement a la ciutadania i al cos”. L’acte del Dia de la Policia Local de La Sénia ha tingut lloc el passat divendres
5 d’octubre, a la Casa de Cultura, amb la presència de la major part dels agents que han format part del cos, agents actuals , representació del Cos de Mossos d’Esquadra, regidors i ciutadania del municipi de La Sénia. Ha estat presidit per Il·lm. Alcalde de La Sénia, Sr. Joan Moisés i el Cap de la Policia Local, Joaquim Ferré, amb la col·laboració de Xavi Cervera, com a presentador de l’acte.

L’acte ha començat amb l’exposició de la història i l’evolució de la Policia Local de La Sénia a càrrec del Cap de Policia, i ha continuat amb el lliurament de
reconeixements i distincions a càrrec del Sr. Joan Moisés, Alcalde de la Sénia.

L’Alcalde de la Sénia, Joan Moisés, ha assenyalat que "es sent orgullós delsagents de la Policia Local que ens representen ja que ens donen sensació de seguretat al nostre municipi, la qual és una tasca difícil de complir donat que disposem de només nou efectius, som un poble fronterer i amb molt de terreny al Parc Natural dels Ports. Però per altre costat podem comptar amb el suport de Mossos d’Esquadra ja que tenen la competència de seguretat ciutadana i també agraïm la col·laboració de la ciutadania pel seu suport al cos de Policia”.

Al seu torn, el Cap de la Policia Local, Joaquim Ferré, ha exposat la història i l’evolució de la Policia Local des del primer Sereno fins a l’actual cos de Policia, amb el suport d’una presentació en fotografies i dades estadístiques. Ha fet especial èmfasi que en l’actualitat es fa reconeixement als agents per les accions meritòries però per altre costat ha recordat que fa anys enrere, no es feien reconeixements, la qual cosa no significa que aquells que donaven servei policial al poble no en fossin mereixedors. El Cap de Policia ha volgut també
agrair molt especialment a totes aquelles famílies que conviuen amb policies o agents de seguretat per tot el suport, paciència i comprensió que tenen, degut a no poder gaudir de la plena disponibilitat. També ha recordat que la celebració del Dia de la Policia Local de la Sénia es fa durant el mes d’octubre perquè va ser quan es va crear el cos, a l’octubre del 2006.

Llista de reconeixements del Dia de la Policia Local de la Sénia.
En el marc de l’acte s’ha dut a terme el lliurament dels reconeixements i distincions a dos ciutadans i a quatre dels agents de la Policia Local retirats.
- A Gabriel D. V., en reconeixement de l’auxili a la ciutadania.
- A Paco M. V., en reconeixement de l’auxili a la ciutadania.
- A Alfonso A. G., en reconeixement de la seva acció cívica i ajut al Cos de la Policia Local.
- A Victoriano P. M., un agent retirat, en reconeixement de la seva tasca al Cos de la Policia Local de la Sénia.
- A Lluís S. G., un agent retirat, en reconeixement de la seva tasca al Cos de la Policia Local de la Sénia.
- A Manuel C. P., un agent retirat, en reconeixement de la seva tasca al Cos de la Policia Local de la Sénia.
- A Joaquim F. S., un agent retirat, en reconeixement de la seva tasca al Cos de la Policia Local de la Sénia.