Comerç, Indústria, Empresa i Ocupació

Les funcions de la regidoria  d’empresa ocupació i comerç són portar a terme totes les tasques relacionades en el municipi de la Sénia, que fan referència a:

- L’impuls i desenvolupament del pla de treball de l’AODL
- Difusió i informació sobre premis i subvencions als diferents col·lectius interessats.
- Gestió i organització de cursos de formació
- Donar suport i informació a emprenedors i desocupats
- Fer d’enllaç entre les associacions municipals de comerços i empresaris.
- Organització activitats relacionades amb l’empresa, com per exemple premis o jornades

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


Regidora Comerç, Indústria i Empresa: Araceli Michavila Arnau.
Regidora d'Ocupació: Alma Gimeno Blas.
Secretària: Mª Carmen Gonzalez Sierra.
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari d’atenció al públic: Dilluns a Divendres (cita prèvia)


 

 

caeuenfrgldeitptrorues

NOTA DE PREMSA 28/12/2016

Amb aquest comunicat us demanem que mostreu la imatge actual i real del que és avui la Sénia i que complementa el missatge transmès al programa “Sense Ficció” de TV3 que es va basar amb dades dels darrers anys.

LA SÉNIA ESTÀ VIVA, BEN VIVA

La realitat a la Sénia, amb 5.800 habitants, és:

-      El sector industrial de la Sénia està vivint, des de fa dos anys, una recuperació amb un creixement industrial del 5,5%, per damunt del 2,7 % de Catalunya. I en conseqüència, un augment de llocs de treball, reduint la taxa d’atur al 19%, és a dir, 501 aturats als qual no defallirem per continuar disminuint-la.

-      La crisis no ha sigut només de la Sénia, sinó de tot el sector de la indústria del moble d’Espanya; i la Sénia és la que ha resistit més i millor, gràcies a l’esperit emprenedor del qual ens caracteritzem.

-      El Col·lectiu d’Empresaris del Moble de la Sénia (CEMS), és un dels conglomerats més potent de l’estat amb una presència activa a les tres associacions empresarials de Catalunya (Pimec, Fepime i Cecot). El CEMS compta amb 50 associats, empreses del sector industrial relacionades amb el moble i d’altres sectors, dels que s’ha de destacar la presència d’empreses líders a nivell nacional:

-      Hi ha unes quantes empreses de mobles que han sabut posicionar-se, reorientant-se cap a la instal·lació hotelera, cap al moble juvenil de qualitat i fins i tot mantenint-se en nínxol més tradicional de menjadors i dormitoris. Dues empreses de pinzells, un parell de robòtica i maquinària per a la indústria, una empresa de tubs, tres d’embalatges, dos empreses reconvertides de palets i biomassa, fins i tot una de manipulació alimentària càrnica i una altra d’exportació de cítrics.

-      Moltes d’aquestes empreses han innovat, desenvolupat productes per nous nínxols de mercat i han invertit en captura de talent. Actualment estan participant en fires nacionals i internacionals, com ara la fira del moble de Saragossa o la Fira Internacional de Milà, entre d’altres.

-      Tota aquesta feina ha sigut recolzada pel Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i del Moble de Catalunya (CENFIM) que es troba a la Sénia des de fa ja més de 10 anys. El CENFIM dóna suport a empreses de tota Catalunya i van ser pioners, juntament amb les empreses locals del marquetplace INTERIHOTEL nascut a la Sénia, el qual s’ha convertit en la fira més important a nivell nacional del sector hoteler Contract. Aquest any 2016 ha comptat amb una participació de 165 empreses detectant més de 1.000 oportunitats de negoci.

-      La Sénia, País del moble, continua sent és el major centre de distribució mobiliària de Catalunya. La Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (FECOMS) que agrupa a les 14 botigues del moble, amb més de 20.000 m2 d’exposició, ofereixen mobiliari amb una relació qualitat preu immillorable, amb grans acabats i de primeres marques.

-      A més a més, a la Sénia té un comerç local molt actiu i potent, que ofereixen una àmplia oferta de productes i serveis d’alta qualitat. Hi ha més de 70 botigues, la majoria de les quals estan associades a la Federació de Comerciants de la Sénia (FECOSE).

-      La Sénia és un dels actors, molt actiu, de l’Acord Territorial per a la reactivació econòmica i l’ocupació de la comarca del Montsià, firmat per totes les administracions, els sectors privats i la comunitat educativa

-      Per una altra banda, la Sénia disposa d’un sector agrícola important, un potent teixit associatiu i una diversificació envers al Turisme:

  • La cooperativa agrícola produeix més d’1.000.000 de litres d’oli de gran qualitat amb una facturació de 3.000.000 € i que dóna feina a molts joves agricultors.
  • La Sénia aposta per la cultura amb les seves entitats organitzant esdeveniments internacionals i de gran qualitat.
  • Dins del sector turístic té molta acceptació el Camp d’aviació de la Guerra Civil, el turisme de natura i esportiu, amb l’entrada als Ports.

 

LA SÉNIA, 28 DE DESEMBRE DE 2016

 

FEDERACIÓ DE COMERCIANTS DEL MOBLE DE LA SÉNIA (FECOMS)

COL·LECTIU D’EMPRESARIS DEL MOBLE DE LA SÉNIA (CEMS)

FEDERACIÓ DE COMERCIANTS DE LA SÉNIA (FECOSE)

AJUNTAMENT DE LA SÉNIA