caeuenfrgldeitptrorues

L’Ajuntament de la Sénia, davant de les últimes informacions respecte al COVID-19, vol transmetre a tota la població un missatge de tranquil·litat. Així mateix, es fa ressò de les directrius que el Govern de l'Estat i de la Generalitat han fet públiques i explica les mesures que aplicarà a partir d’avui 12 de març, adaptant-les a la realitat municipal.

Un cop avaluades aquestes, tant del Ministeri de Sanitat com del Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de la Sénia ha decidit suspendre totes les activitats municipals de caràcter públic durant els pròxims 15 dies, fins a l’espera de noves indicacions, i insta a entitats i privats a fer el mateix.

L'Ajuntament pren aquesta mesura per donar resposta als objectius concrets de protegir al màxim els col·lectius vulnerables i prevenir els possibles contagis. La institució apel·la a la responsabilitat col·lectiva per a la consecució d'aquestes fites i demana extremar la precaució a totes les persones d'edat avançada i/o amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat.

A més, sol·licita a la població que segueixi les normes que ha fet públiques la Generalitat en termes de Salut Pública, que podeu consultar en aquest enllaç, i que conviden que la ciutadania faci tan sols allò que sigui imprescindible per al seu dia a dia.

Les mesures concretes que s’aplicaran al municipi són les següents:

  • Gent Gran: suspensió de totes les activitats dirigides específicament a la gent gran. El Casal sociocultural romandrà obert al públic però se suspenen les activitats que s’hi fan: gimnàstica, cursos, ball, etc.
  • Esports: cancel·lació d'entrenaments i competicions a totes les instal·lacions públiques (Pavellons, Camp de Futbol, Escola, Camp de Birles, etc.). El Complex Esportiu Municipal romandrà obert al públic però se suspenen totes les activitats dirigides i els cursets de natació.
  • Ensenyament: d’acord amb les indicacions del departament d’Ensenyament es mantindrà l'activitat lectiva regular, tant a l’Escola i a l’Institut, com a la Llar d’Infants Municipal, a l’espera de noves indicacions, però queden suspeses les activitats extraescolars que es porten a terme en aquestes instal·lacions.
  • Cultura: se suspenen o s'ajornen les activitats i reunions en tots els espais municipals que impliquin una concentració de públic. La Biblioteca Municipal romandrà oberta al públic però se suspenen les activitats que s’hi puguin realitzar: contacontes, club de lectura, etc.
  • Turisme: se suspenen totes les visites o activitats turístiques previstes al municipi. L’Oficina de Turisme romandrà oberta al públic.
  • Ajuntament: Les oficines centrals de l’Ajuntament romandran obertes en l'horari habitual. L'Ajuntament recorda que els serveis municipals bàsics actualment estan garantits.
  • Instal·lacions municipals: suspensió d’activitats de pública concurrència a totes les instal·lacions municipals per a qualsevol acte i activitat, siguin del mateix ajuntament o de les entitats locals. Això inclou entrenaments, assajos, reunions, cursos, etc.
  • Mercat municipal: suspensió del mercat municipal dels dimecres i dissabtes fins nou avís.

Tanmateix, es recomana a les entitats locals de tots els àmbits que suspenguin o ajornin totes aquelles activitats de pública concurrència previstes en qualsevol espai privat. Totes aquestes mesures queden supeditades a les noves directrius que puguin arribar dels diferents Departaments de la Generalitat o del Govern de l’Estat.

Se seguirà informant de qualsevol novetat al respecte i de qualsevol nova mesura que s'hagués de prendre i es demana a tota la població la màxima col·laboració en l’aplicació de les indicacions preventives establertes.