PROGRAMA DETALLAT - V FESTIVAL DE MÚSIQUES EN TERRES DE CRUÏLLA

LA SÉNIA, 22, 27, 28 i 29 D'OCTUBRE i  11 DE NOVEMBRE DE 2017

Diumenge 22 d'octubre

12.00 h. Tallers de jota cantada i jota ballada. Arturo Gaya i Dolors Espelta, de l’Aula de Músiques de la Terra (CIJTE-Casa de la Jota). Lloc: Recinte de la Fira d'Artesania. (Polígon Pla de la Bassa).

Divendres 27 d’octubre

21.30 h. Concert de Músiques en Terres de Cruïlla. Tiu (Mallorca), Sommeliers i Mascarats (Catalunya) i la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca. Entrada: 5 euros. Venda d’entrades a les oficines de l’Agrupació Musical Senienca. Lloc: Casa de Cultura de la Sénia. Carrer del Mestre Esteller, s/n.

Dissabte 28 d'octubre

Jornada. Música i vida quotidiana a les Terres de Cruïlla.  Entrada lliure prèvia inscripció.

Lloc: Auditori del Centre Obrer de la Sénia. Carrer del Primer de Maig, 14.

De 9.00 a 9.15 h - Recollida d'informació.

9.15h - Inauguració de la jornada.

De 9.30 a 10.30 h - Xerrada marc.

9.30 h. Sons, pràctiques musicals i espais en l'entorn quotidià. Gianni Ginesi, doctor en Musicologia i professor d’Etnomusicologia a l’ESMUC.

10.30 h - Pausa

De 11.00 a 14.00 h - Roda d'experiències.

11.00 -11.40 h. “El buen obrero trabaja sin cantar”: música popular i industrialització. El cas de Menorca. Amadeu Corbera, professor de Musicologia.

11.40-12.25 h. Música i gastronomia. Beatriu Herrero (Mallorca), músic i cuinera.

12.25-13.10 h.  Xalar, treballar i pregar. El cançoner popular de les Terres de l’Ebre. Arturo Gaya, cantant, lletrista i periodista, i Sergi Trenzano, professor de guitarra, guitarró i grup instrumental

13.10-13.50 h. Apunts sobre les identitats sonores ebrenques; pervivències, transformacions i reinterpretacions. Marc Ballester, antropòleg i historiador.

 

De 17.00 a 19.00 h Teatre de carrer. Escenes de música i vida quotidiana tradicional a les Terres de l’Ebre. Amb la participació del Grup Teatral Planer, del Grup de Dansa de Santa Bàrbara, de la Banda Jove de l’Agrupació Musical Senienca i de la coral d’alumnes de l’Escola de Música de la Sénia. Lloc: Plaça Major de la Sénia

21.30. Sopar Musical. Gaudeix del maridatge de la música amb la gastronomia. De la mà de Vicent Guimerà, Beatriu Herrero i  músics del territori. Preu del sopar: 32 euros. Reserves al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Lloc: Restaurant l’Antic Molí. Carretera d’Ulldecona a la Sénia, km. 10.

 

Diumenge 29 d'octubre

11.00h - Passejada sonora. Músiques i sons de la Sénia. Itinerari pels carrers del poble amb el suport d’una aplicació mòbil. Cal que porteu un telèfon Android. Cal instal·lar prèviament l’aplicació i una carpeta des de la nostra web: wwww.musiquesenterresdecruilla.wordpress.com. També el mateix dia de la sortida al Centre Obrer a les 10 del matí. Informació al telèfon 679364008. Lloc de trobada: Centre Obrer de la Sénia.

17.00 h - Trobada de grups de danses tradicionals, amb la participació de Grup de Danses la Barcella de Xert,  Grup de Danses el Raval de Vila-real (País Valencià), Grup de Jota de la Casa d'Andalusia de la Sénia i Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia (Catalunya). Lloc: Pati del Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia. Passeig de la Clotada, 23 -25

 

Dissabte 11 de novembre

21.30 h - Sense Pistola. Espectacle musical amb poesia d’Enric Casasses amb Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer. Entrada lliure. Lloc: Auditori del Centre Obrer de la Sénia.