caeuenfrgldeitptrorues

L'Ajuntament de la Sénia encèn els llums de Nadal a partir de l'1 de desembre per acompanyar l'arbre, que es troba encès des d'aquest cap de setmana. Així, la població acompanya als comerços en una campanya nadalenca que serà molt important per al comerç local.

L’Ajuntament de la Sénia presenta la campanya 25-N organitzada amb motiu del Dia Internacional envers la violència contra les dones. La situació actual no ens permet desenvolupar les activitats institucionals tal com ho hem fet durant els últims anys, però és un tema molt important que no volem deixar de celebrar. Per tant, el format canvia, però el fons segueix intacte.

Lectura del Manifest 25N

Les diferents institucions tant autonòmiques com de l’estat aborden el problema de l’eradicació de les violències masclistes consensuant un manifest de sensibilització per tal de fer més visibles aquest tipus de problemàtica. En el cas de l’Ajuntament de la Sénia, aquest Manifest es llegirà de forma virtual per part de la regidora de l’àrea de les persones Alma Gimeno.

Minut de silenci

Com us avançàvem anteriorment, el minut de silenci en suport a les dones que tenen problemes de violència masclista, l’Ajuntament proposa un “minut de silenci no presencial” a les 12 del migdia. Es tracta d’un moment emotiu que, tot i la pandèmia, no volem deixar de celebrar. Esperem la col·laboració d’empreses, col·lectius i particulars que hi vulguin participar.

Balcons liles

Una de les reivindicacions visuals d’aquest any seran els “balcons liles”. En línia amb l’Institut Català de les Dones, s’anima als i les participants a il·luminar de lila el balcó o finestra. La idea és realitzar un recull de fotos amb aquests balcons i fer-ne una publicació a les xarxes de l’Ajuntament. Us podeu adherir a la campanya mitjançant les xarxes socials de l’ICD amb el hashtag #Manifest25N a TwitterFacebook i Instagam. 

Microrelats de l’Institut de la Sénia

El 25N és ja una data assenyalada per totes les alumnes de l’Institut de la Sénia. En aquesta ocasió, els microrelats recreen situacions de parella que superen conductes estereotipades de poder i control per part de l’home, i de submissió per part de la dona. Un bon exercici de reflexió que cada any crea moments molt interessants de la ma de totes i tots els que hi participen.

LLEGIR EL MANIFEST

La regidoria de mitjans de comunicació us comunica que la revista Lo Senienc corresponent al mes d'octubre ja es troba a la venda.

S'està portant a terme l'actuació del PROJECTE EXECUTIU DE MILLORA, CONSERVACIÓ D'HÀBITATS I ESPÈCIES I APORTACIÓ DE CABAL ECOLÒGIC I ORDENACIÓ D'ACCESSOS AL RIU SÉNIA. AL T.M. DE LA SÉNIA (MONTSIÀ-TARRAGONA). Aquesta actuació està subvencionada per part de la Generalitat de Catalunya, Departament de TErritori i Sostenibilitat. Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, amb un pressupost d'execució de 59.978,25 Euros
 
Les actuacions consisteixen en:
 • Millora de l'aportació de cabal ecològic en diferents trams del riu Sénia.
 • Recuperació ambiental de diferents trams del riu i eliminació d'espècies alòctones.
 • Recuperació i posada en valor de les antigues sèquies de la fàbrica de Calduch i del Molí la Vella per a fer itineraris d'interpretació medioambiental.
 • Recuperació de la sèquia i del baixador del molí Samarro fins al riu.

S’ha aprovat per part de la Direcció General d’Ecosistemens Forestals i Gestió del Medi, el Pla d’ordenació de la finca forestal de propietat municipal CUP17 de Valldebous. Aquest document tindrà una vigencia de 15 anys i marca les actuacions a realitzar dintre de la finca forestal per a poder gestionar de forma eficiente els seus recursos. Les linies Mestres són:

 • Aprofitaments silvícoles de biomassa
 • Millora de les forests existents
 • Aprofitaments ramaders de vacum
 • Aprofitaments esportius: bicicleta, senderisme, …

Aquesta setmana s’ha realitzat la campanya “Diposita aquí el teu masclisme” que veureu en format adhesiu a  les papereres de la Sénia. Amb aquest lema, l’Institut Català de les dones lluita contra el masclisme donant visibilitat a una realitat molt activa avui en dia. L’objectiu de la campanya és “eliminar la desigualtat social que genera el masclisme aconseguint la igualtat efectiva. Així mateix, la presidenta de l’Institut Català de les Dones ha manifestat  “hem de tenir clar que ‘el contrari del masclisme no és el feminisme’, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas son antònims”.

 

Subcategories

eBando

05 Desembre 2020

El canal RSS de La Sénia en eBando.
 • Farmàcia de guàrdia: Mestre
  La Farmàcia de guàrdia des d'aquesta nit fins divendres vinent és la de Mestre del carrer del Mig, 17 (veure mapa)
 • Societat de Caçadors Verge de Pallerols informa:
  La Societat de Caçadors Verge de Pallerols informa que dissabte dia 5 de desembre es caçarà a la reserva dels Ports.Hora i lloc de concentració: a les 6.30 h, a la Casa de Cultura.
 • Arranjament de camins agrícoles:
  La setmana del 7 a l'11 de desembre, degut a treballs de manteniment, hi haurà afectació en la circulació en els següents camins i vials:- Camí del Toll dels Arenals (tallat del dia 9 a l'11)- Camí del Molí Samarro (talls intermitents del 7 a l'11)- Carrer de la Galera (del dia 9 a l'11)- Camí de la Plana del Notari (talls intermitents del 7 a l'11)Disculpeu les molèsties.
 • L'Ajuntament informa:
  Confirmat 1 nou positiu a la Sénia.Us recordem que cal seguir la normativa vigent:Rentat de mans Distància de seguretat Mascareta Evitar aglomeracionsReduir la interacció social Reduir la mobilitatProtegir els grups de risc Ventilar espaisAixí mateix, cal respectar les restriccions de moviment de 22h a 06h tal com decreta el toc de queda.INFO COVID: https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/
 • ITV - Vehicles (del 14 al 16 de desembre):
  DIES: 14, 15 i 16 de desembre de 2020LLOC: Ctra. Ulldecona, s/n*Com a mesura de prevenció de contagis i de seguretat pública és imprescindible realitzar la inscripció de forma telefònica al PAC de l'Ajuntament (977 713 000), fins divendres 11 de desembre de 2020.