21 de febrer de 2024
Ajuntament de la Sénia

Camp d’Aviació de la Sénia

Durant la Guerra Civil Espanyola, el Govern de la II República, per tal de defensar-se del cop militar rebel, va planejar la construcció de diversos aeròdroms militars a Catalunya, entre ells, el Camp d’Aviació de la Sénia.

A l’abril del 38, l’aeròdrom va passar a mans de l’exèrcit nacional, esdevenint base de la Legió Còndor alemanya fins finalitzar el conflicte.

Actualment, es tracta d’un espai parcialment conservat que acull un centre d’interpretació a l’antiga Casa de Comandament i preserva el refugi antiaeri. Especial rellevància rep el Centre d’Aviació Històrica de la Sénia, museu d’avions únic al territori, el qual exhibeix diferents peces aeronàutiques de l’època que sorprenen per la seva presència i majestuositat, considerades de gran valor i interès.

Visites guiades al Camp d’Aviació

Conèixer la història d’aquest conjunt patrimonial va subjecte a les visites guiades que oferim. Els treballs de recerca que es desenvolupen i la realització de les visites guiades, pretenen traslladar al visitant la memòria històrica viscuda en aquesta població durant una època convulsa, invitant a la reflexió i apel·lant a la responsabilitat de tothom per a que no es tornin a repetir uns fets similars.

  • Durada de la visita: 2 hores aproximadament.
  • Preu: 5 €/persona – infants gratuït fins els 10 anys (consultar preu per grups organitzats)

El preu inclou: explicacions als diferents espais que conformen el conjunt patrimonial del Camp d’Aviació de la Sénia, amb les respectives entrades al museu de la Casa de Comandament, refugi antiaeri i Centre d’Aviació Històrica.

Més informació i reserves:

Oficina de Turisme de la Sénia
977 713 000 / 977 576 156 / 653 937 204
turisme@lasenia.cat