23 d'abril de 2024
Ajuntament de la Sénia
General

Actes del 8M a la Sénia

Els actes per conmemorar el Dia Internacional de la Dona van començar el passat diumenge 6 de març amb una marxa organitzada pel Centre Excursionista Refalgarí pels voltants del poble, sortint des de la Costa la Pedrola i passant pel camí Miramberga, el camí de les Sinyoles, el de Pallerols per posteriorment tornar al poble.

Acte central a la Casa de Cultura

L’acte central del Dia de la Dona es va celebrar el 8 de març a la Casa de Cultura de la Sénia on la regidora Alma Gimeno, responsable de l’àrea de les persones de l’Ajuntament de la Sénia presentar l’acte i es va procedir a llegir el manifest de la jornada. A més també es va presentar el programa d’activitats d’igualtat per l’any 2022.

Un acte emotiu i multicultural

L’acte va viure molts moments emotius, com el Sonet a la Dona Senienca, escrit per Victoria Panadés o la presentació del documental “Maternitats-Entre el desig i l’adversitat”, a càrrec del Centre d’Estudis Seniencs. A més la directora de l’Escola Jaume I va presentar el treball realitzat per totes les alumnes i els alumnes del centre enmarcat amb el títol “Si les Dones s’aturen, la Sénia no avança”. En sortir, les dones àrabs de la Sénia van realitzar un taller d’henna i van explicar l’aplicació d’aquesta a la seva cultura.