21 d'abril de 2024
Ajuntament de la Sénia
Actualitat

Carta oberta de l’alcalde a les senienques i seniencs

Bon dia senienques i seniencs,
Vull aprofitar aquestes últimes hores de l’any per desitjar-vos un any nou 2022 ple de felicitat i molt millor que el que ara deixem enrere. És inevitable que durant les festes us demanem que tingueu precaució, les dades no ens acompanyen, els positius en aquests últims mesos han augmentat exponencialment, set a l’octubre, setze al novembre i 148 al desembre. La taxa de reproducció ponderada setmanal puja a 2,70, un índex que si supera l’1 ja es considera en creixement.
Dades de vacunació molt positivesPerò no tot són dades negatives, a data 29 de desembre, els vacunats i vacunades a la Sénia presenten un molt bon nombre, el que ajudarà a anar vencent i fent front a una pandèmia que cada vegada és més contagiosa, i, afortunadament te menys casos greus. Actualment, dels 5084 habitants més grans de cinc anys, tenim un 79,32% de la població vacunada en primera dosi, i un 72,59% en segona dosi. Per franges, un 95% dels habitants de més de setanta anys està vacunat. La franja entre els 40 i 70 anys es troba vacunada en un 85% i dels 12 als 40 anys en un 80%. Com a alcalde us puc dir que són bones xifres, i que espero que seguim en aquesta progressió ascendent.
Com us he dit, la incidència acumulada, que supera els 1200 positius, això ha de fer que siguem més curosos que mai, amb els nens, la gent gran i la gent de risc i també amb nosaltres mateixos. Hem estat exemple durant tota la pandèmia, i crec que ho serem ara tornant-nos a cuidar. Des del consistori volem que gaudiu de les festes, que els més menuts tinguin el seu Nadal, i que ho passem bé en la mesura de lo possible.
Desitjo que passeu unes bones festes i una bona entrada d’any.Feliç any nou 2022
José Ramon Bellaubí CaballerAlcalde de la Sénia