20 d'abril de 2024
Ajuntament de la Sénia
Ajuts i subvencions

L’Ajuntament de la Sénia beneficiari de 45.757,38€ per a la creació del mirador sobre la Vall del Sénia

La Direcció General de Desenvolupament Rural, mitjançant el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, ha atorgat a l’Ajuntament de la Sénia un total de 45.757,38€ per a la realització de les obres de restauració i consolidació de la muralla medieval i per crear un mirador sobre la vall del riu Sénia.

Mirador Vall Riu Sénia

Aquesta actuació s’ha portat a terme amb l’objectiu de dotar d’un major atractiu turístic el casc antic de la Sénia, unint dos carrers peatonals existents (Galileu i Major) per tal de consolidar i posar en valor la muralla medieval del municipi. Amb aquesta actuació s’ha creat un mirador espectacular a la vall del riu Sénia amb una alçada de més de 50 metres sobre el mateix riu, que realça la bellesa de la timba de roques sobre la que s’assenta el municipi.

Aquest valor afegit fa que s’incrementi el potencial turístic i les sinèrgies entre diferents activitats econòmiques (restauració, comerços, cases rurals,…).

El nou espai està situat (literalment) sobre el camí fluvial del riu Sénia (que uneix Alcanar amb la Pobla de Benifassà) pel que s’aconsegueix dinamitzar de forma espectacular aquesta ruta ja que, des del camí es pot accedir a aquest mirador i es tenen unes vistes espectaculars sobre la vall del Sénia.

Aquest projecte, s’emmarca en la convocatòria d’ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, que estan cofinançats pel FEADER i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.