19 d'abril de 2024
Ajuntament de la Sénia
General

ANUNCI

Acord del Ple de data 28 de juny de 2021 de l’Ajuntament de La Sénia pel qual s’aprova inicialment la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), introduint la Disposició Addicional Segona.

“DISPOSICIÓ ADDICIONAL 2A. ASSISTÈNCIA I CONVOCATÒRIA TELEMÀTICA DE LES SESSIONS I VOTACIÓ REMOTA PER MITJANS ELECTRÒNICS.

1. Els regidors i regidores en situació de baixa, permís o situació assimilada per maternitat, paternitat, embaràs o malaltia greu que impedeixi la seva assistència a la sessió, durant el període del seu gaudi o vigència, podran acollir-se a la possibilitat d’assistir de forma telemàtica a les sessions dels diferents òrgans col·legiats municipals i de votar-hi remotament per mitjans electrònics, de conformitat amb allò que s’estableix en la present disposició.

2. El procediment s’iniciarà a sol·licitud de la persona interessada mitjançant escrit adreçat a l’Alcaldia i presentat a la Secretaria, acompanyat de l’acreditació de la baixa, permís o situació assimilada per maternitat, paternitat, embaràs o malaltia greu que impedeixi la seva assistència a la sessió i de la seva durada, amb una antelació mínima de 24 hores a l’inici de la sessió.

3. Un cop justificada documentalment la circumstància habilitant per acollir-se a la possibilitat contemplada en el número 1 anterior, no obstant això, el regidor o regidora en qui concorri podrà no fer-ne ús, assistint presencialment a la sessió en el lloc on aquesta se celebri.

4. El sistema d’assistència telemàtica i de votació remota estarà sota el control de l’Alcalde/ssa i de la Secretaria i haurà de complir els requisits i respectar els principis recollits en les Lleis 39 i 40/2015, d’1 d’octubre, en especial els de seguretat i accessibilitat.

5. Correspon a l’Alcalde/essa vetllar perquè aquelles persones que assisteixin telemàticament al desenvolupament de la sessió puguin exercir els seus drets d’igual manera a com ho farien si hi estiguessin presents físicament i, en particular, els de votació remota per mitjans electrònics, formular observacions a l’acta, intervenir en els debats, plantejar qüestions d’ordre, demanar la retirada d’un assumpte o que resti sobre la taula i el de respondre a al·lusions.

6. Els diferents òrgans col·legiats de l’Ajuntament de la Sénia poden constituir-se, convocar i celebrar sessions, adoptar acords i remetre actes a distància, quan concorrin situacions de força major, situacions de greu risc col·lectiu, catàstrofe, calamitats públiques i/o quan l’Alcaldia ho consideri necessari, sota justificació pertinent. A aquests efectes, la convocatòria per part de la Secretaria, seguint les ordres de l’Alcaldia, haurà de motivar la concurrència o manteniment de la situació que justifica excepcionalment la celebració a distància.

En les sessions que es celebrin a distància, les persones membres de l’òrgan col·legiat i la Secretaria de l’Ajuntament poden trobar-se en diferents llocs, sempre que s’asseguri per mitjans electrònics, considerant també com els telefònics i audiovisuals, la identitat dels membres, el contingut de les seves manifestacions i el moment en què aquestes es produeixen, així com la interactivitat i intercomunicació entre ells en temps real i la disponibilitat dels mitjans durant la sessió.

Els mitjans electrònics emprats han de garantir que no es produeixin interferències externes, la seguretat de les persones membres, el manteniment del quòrum de constitució, la llibertat en la participació en els debats i deliberacions, i el secret d’aquestes quan s’escaigui.”

Aprovada inicialment la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), introduint la Disposició Addicional Segona, per Acord del Ple de data 28 de juny de 2021, de conformitat amb els articles 22.2.d) i 49 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, 178 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, i 63 del Reglament d’Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny, se sotmet l’expedient a informació pública pel termini de trenta dies, a comptar des de l’endemà de la seva publicació mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de la Província, i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunyaperquè aquests puguin examinar l’expedient i formular les reclamacions i suggeriments que estimin pertinents. 

De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l’esmentat termini, es considerarà aprovat definitivament sense necessitat d’un nou acord exprés pel Ple. Durant dit termini podrà ser examinat per qualsevol interessat perquè es formulin les al·legacions que s’estimin pertinents.

L’alcalde, 

José Ramón Bellaubí Caballer