NOTA DE PREMSA – PLE EXTRAORDINARI 02/10/2017
 
Adjuntem 2 fotografies de la concentració que va tenir lloc el passat dilluns 2 d'octubre davant l'Ajuntament, manifestant condemna i rebuig per la greu vulneració de drets i llibertats a la jornada de l'1 d'octubre.
 
El mateix dia 2 va tenir lloc el ple que estava previst amb anterioritat, del qual també us passem a continuació els punts aprovats:
 
NOTA DE PREMSA DEL PLE DE 2 D'OCTUBRE DE 2017:
 
CONVENI AMB EL CONSELL COMARCAL DEL MONTSIÀ PEL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA. S’aprova per unanimitat dels assistents la ratificació del conveni que permetrà rescabalar l’Ajuntament de la Sénia en les despeses assumides els vuit primers mesos de 2017 pel servei de primera acollida, donat que a partir de setembre aquest serà assumit pel Consell Comarcal del Montsià.

L'Ajuntament de la Sénia ha volgut ser dels primers de Catalunya en suspendre les liquidacions de plusvàlues fins que estigue vigent la reforma legislativa estatal que es preveu després de les sentències que protegeixen els ciutadans que no han tingut increment en el valor de venda o bé que han estat fruit d'adjudicacions hipotecàries i/o dacions en pagament en habitatges personals habituals. De fet, l'Ajuntament ja havia aprovat al maig de 2014 el recolçament a aquests darrers casos de desnonaments atorgant-los uns subvenció equivalent a la plusvàlua. Ara, el Ple d'ahir 9 d'agost, va aprovar per unanimitat la suspensió cautelar de futures liquidacions de l'ordenança de plusvàlua, oferint als veïns que s'adrecin a l'Ajuntament per aportar la documentació acreditativa d'aquesta inexistència d'increment de valor en la venda, també en casos de liquidacions encara no cobrades ni prescrites, i inclús en els casos de liquidacions ja cobrades que presentin l'oportú recurs.
-
Gabinet de Premsa
Ajuntament de la Sénia

L'Ajuntament de la Sénia vol fer pública la seva mostra de condol més sincera i el seu rebuig total pels atemptats d'ahir a Barcelona i d'aquesta matinada a Cambrils.

Després dels tres dies de dol oficial decretats, i atès que a la Sénia estem avui en l'últim dia de la Setmana Jove i a les portes de les Festes Majors que comencen demà dissabte 19 d'agost, l'Ajuntament ha decidit per unanimitat de tots els membres que integren el Consistori, que totes les activitats públiques que es realitzen dins dels 3 dies de dol estaran precedits per un minut de silenci. L'alcalde Joan Moisés informa que els seus parlaments oficials del dia del Pregó i Dia del Senienc Absent, que es troben dins d'aquests tres dies de dol, seran substituïts per l'esmentat minut de silenci, per tal de guardar el màxim respecte i dol davant d'aquests fets tan lamentables.

Gabinet de Premsa

La Sénia, 18 d'agost de 2017

COMPETÈNCIES DE L’ALCALDIA

 • Representar l’ajuntament.
 • Dirigir el govern i l’administració municipals.
 • Convocar i presidir les sessions del ple, de la comissió de govern i de qualsevol altre òrgan municipal.
 • Dirigir, inspeccionar i impulsar els serveis i les obres municipals.
 • Publicar, executar i fer complir els acords municipals.
 • Dictar bans i vetllar perquè es compleixin.
 • Autoritzar, disposar despeses i reconèixer obligacions en els límits de la seva competència, ordenar pagaments i retre comptes.
 • Exercir la direcció superior de tot el personal de la corporació.
 • Exercir la direcció superior de la policia municipal, i també nomenar i sancionar els funcionaris que porten armes.
 • Exercir accions judicials i administratives en cas d’urgència.
 • Adoptar personalment i sota la seva responsabilitat, en el cas de catàstrofe o d’infortunis públics o de greu perill d’aquests, les mesures necessàries i adequades, i donar-ne compte immediat al ple.
 • Sancionar les faltes de desobediència a la seva autoritat o les infraccions de les ordenances municipals, llevat dels casos en què la facultat s’atribueixi a altres òrgans.
 • Contractar obres i serveis, sempre que llur quantia no excedeixi el cinc per cent dels recursos ordinaris del seu pressupost ni el cinquanta per cent del límit general aplicable a la contractació directa, d’acord amb el procediment legal establert.
 • Concedir llicències, quan així ho disposin les ordenances.

COMPETÈNCIES DELEGADES DE L'ALCALDE ALS REGIDORS/ES DE L'EQUIP DE GOVERN

CARTERES I TINÈNCIES D'ALCALDIA

 • Joan Moisés Reverté - Alcalde: Governació.
 • Isa Castell Solà - 1a tinenta d’Alcaldia: Hisenda, Personal i Ensenyament.
 • David Capitan Cano - 2n tinent d’Alcaldia: Cultura i Mitjans de Comunicació.
 • Elena Tobias Bellés - 3a tinenta d’Alcaldia: Empresa, Ocupació, Comerç i Urbanisme. 
 • Fernando Bel Vidal - 4t tinent d’Alcaldia: Festes, Fires i Agricultura.
 • Alma Gimeno Blas: Benestar Social, Igualtat, Salut i Serveis Municipals.
 • Ferran Ferré Rodríguez: Turisme i Esports.
 • Pau Garcia Bel: Joventut, Infància i Medi Ambient. 

Per indicació de l'alcalde, us informem que avui a les 12.00h es farà un minut de silenci davant l'Ajuntament, com a mostra de rebuig i condol pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Gràcies

 

eBando

El canal RSS de La Sénia en eBando.
 • Actes IX Fira d'Artesania - tarda diumenge 22 d'octubre:
  Actes IX Fira d'Artesania - tarda diumenge 22 d'octubre16.00h a 18.00h. Inflables infantils.Lloc: Exterior del recinte firal19.00h. Lliurament de premis:Lloc: Recinte firal- Lliurament del premi a la millor peça artesana local 2017, per votació popular a l’estand de Turisme la Sénia. Patrocinat per l’Antena del Coneixement de la URV- Lliurament del premi dels Artesans 2017, per votació dels expositors, patrocinat per l’Associació d’Artesania de la Sénia.19.30h. Sorteig entre tots els clients de les botigues de mobles. L’afortunat o afortunada podrà obtenir la seva compra de franc. Organitza i patrocina: Federa- ció de Comerciants del Moble de la Sénia   (FECOMS)Lloc: Recinte firal
 • Unió Ciclista la Sénia informa:
  Sortida en bici de carretera. Entre 60-70 km amb parada a esmorzar (opcional)Dia: 22 d'octubreHora: 9.00hLloc de sortida: Gasolinera
 • Campanya de donació de sang:
  Campanya de donació de sangDia: 22 d'octubreHora: 9.30-13.30hLloc: Casa de Cultura
 • Contrapunt senienc:
  Ballada de sardanesDia:22 d'octubreHora:11.00hLloc: Centre Obrer
 • Actes IX Fira d'Artesania - mati diumenge 22 d'octubre:
  Actes IX Fira d'Artesania - mati diumenge 22 d'octubre10.00h a 20.00h. Hospital de campanya i Dia de laBandereta. Organitza: Creu Roja Lloc: Exterior del recinte firal11.00h a 13.00h. Inflables infantils.Lloc: Exterior del recinte firal11.00h. L’arribada del rossegador. Recreació històri- ca. El rossegador començarà a l’Ajuntament, anirà pel carrer Barcelona fins el recinte firal del Polígon Indus- trial Pla de la Bassa, acompanyat per la Banda de l’Escola de l’Agrupació Musical Senienca.12.00h a 14.00h Tallers de jota cantada i jota ballada a càrrec d’Arturo Gaya i Dolors Espelta, de l’Aula de Música de la Terra (CIJTE- Casa de la Jota). Activi- tat programada dintre del V  Festival Músiques en Terres de Cruïlla.Lloc: Recinte firal